2013. augusztus 14., szerda

Csináld magad bútorfelújítás

Régóta nézegeted otthon az ősrégi, ütött-kopott bútoraidat, amiket legszívesebben újakra cserélnél? Esetleg csak túl egyhangúak? Most megmutatjuk, egy kis bátorsággal, hogyan keltheted életre a megunt darabokat.


A használhatatlannak tűnő kanapéknak és székeknek gyakran elég egy kis festék, valami vidám, színes textília és máris a lakás díszévé válhatnak. A fa részeket alaposan csiszoljuk le az újrafestés előtt, a leszerelt ülő felületet pedig mi magunk is bátran újra kárpitozhatjuk, akár évente is.




A szekrények vagy kisebb kiegészítők újrafestésével is vidámabbá tehetjük otthonunkat. Ha van kézügyességünk, vagy egy jó sablonunk, akár mintákat is festhetünk kopott szekrényeinkre. Az alapos csiszolást itt se felejtsük el!








Ha nem akarunk festeni, díszíthetjük a szekrényeinket maradék tapétával is. Ez estben nem kell az egész bútordarabot befednünk, elég, ha csak az ajtókat, fiókokat ragaszuk le.







Nem csak tapétával díszíthetünk, jó választás lehet a szalvéta technika is, vagy egy mintás öntapadós fólia is. Ezekkel biztosan nem fogunk hibázni. 




Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése