2014. március 23., vasárnap

Divatszínek 2014-ben


A PANTONE név világszerte elismert szaktekintély a színek világában. Az 1962-ben alakult cég, kifejlesztett egy világszerte elismert szín szabványrendszert, amit nem csak a nyomdatechnológia, de a lakberendezés, az építészet és a divat területén is használnak a szakemberek.


A Pantone szakemberei idén is megjelölték az idei év színét, ami már meg is jelent a kifutókon, vörös szőnyegeken és a lakberendezésben is.
A 2013-as év színe az Emerald, vagyis a smaragdzöld volt, a növekedés, a megújulás és a jólét szimbóluma.


2014-ben a Pantone választása a Radiant Orchid-ra esett, mely „a fukszia varázslatos harmóniája, megfűszerezve egy kis rózsaszínnel és lilával”. A Pantone cég szerint ez a szín az innováció, a kreativitás, az eredetiség színe, mely oly nagyra értékelt a mai társadalomban. Árad belőle a bizalom, az öröm, a szeretet és az egészség. Ezen felül egészséges, rózsás ragyogást kölcsönöz a bőrnek, akár férfi, akár nő viseli.


A lakberendezésben a Radiant Orchid remekül párosítható az Olívával és a mélyebb zöldekkel, de lenyűgöző kombinációja lehet a türkiznek, a kékeszöldnek, és a halvány sárgáknak is. Hasonlóképpen, ez az élénk szín felpezsdíti a semleges színeket, mint például a szürke és a bézs. A Radiant Orchid a színpaletta összes színét új energiával tölti fel.







A Pantone szokásához híven kiadta az idei év tavaszi színeit is, ami azt jelenti, hogy a kiegészítők, ruhák, lakberendezési tárgyak, textilek, sminkkellékek ezekben az árnyalatokban fognak pompázni 2014-ben.











Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése