2013. május 9., csütörtök

Divatszínek 2013-ban

A PANTONE név világszerte elismert szaktekintély a színek világában. az 1962-ben alakult cég, kifejlesztett egy világszerte elismert szín szabványrendszert, amit nem csak a nyomdatechnológia, de a lakberendezés, az építészet és a divat területén is használnak a szakemberek...


A Pantone szokásához híven kiadta az idei év tavaszi színeit, ami azt jelenti, hogy a kiegészítők, ruhák, lakberendezési tárgyak, textilek, sminkkellékek ezekben az árnyalatokban fognak pompázni 2013-ban.


2013-ban az év színének a smaragdzöldet választotta, amely egy világos és eléggé élénk árnyalata a zöldnek, egy hajszálnyi kék tónussal. Nevét a vele azonos árnyalatú drágakőről kapta.


Élettel teli, vidám, hűvös árnyalat ez, a tavasz és az élet színe. A Pantone indoklása szerint: "Élénk, sugárzó, buja. Egy elegáns és szépséges szín ez, amely harmóniát, jólétet és egyensúlyt hoz az életünkbe."


A Pantone egyébként már azon is túl van, hogy 2013 tavaszának tíz legmenőbb árnyalatát bemutassa. Közülük kiemelték a Monaco Blue-t, amely Leatrice Eiseman, az intézet igazgatója szerint annak a praktikusságnak a metaforája, amely manapság a társadalomra jellemző.



A Pantone külön gondolt a nőkre és a férfiakra is, így a férfiak kissé megnyugodhatnak, ha trendszínekbe akarják öltöztetni a lakásukat.




Mit is mondhatnék ezek után? Irány Smaragdország!










Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése