2013. május 30., csütörtök

Praktikus ötletek kutyásoknak

Gyerekkorom óta arra vágytam, hogy legyen egy kutyám bent a lakásban. 


Nos, az álomból valóság lett, egy 21 kilós „pukikirálynő „lakásában lakhatok.  Igen, én az övében. Meg kell mondjam, egy ilyen szimbiózis nagyon sok nyűggel is jár, és  ha nem figyelünk, az bizony a lakásra is rossz hatással lehet.  Íme, néhány tanács, hogyan őrizhetjük meg lakásunk eleganciáját, akkor is, ha azt egy négylábú uralja.


A legfontosabb, hogy a kutya helye könnyedén tisztán tartható legyen. Sokan esnek abba a hibába, hogy megveszik a hatalmas, pihe-puha, hímzett, gyönyörű mintás, plüss fekhelyeket, amit aztán nem lehet tisztán tartani, mert nem fér be a mosógépbe, vagy ha sikerül is begyömöszölnünk a gépbe, nem lesz tiszta, és egy örökkévalóságig tart, míg megszárad.


Bármennyire is figyelünk arra, hogy tisztán tartsuk a kutyus, ő bizony akkor is rengeteg koszt hurcol be a lakásba, így az a legjobb, ha a fekhely váza, könnyen tisztítható, fertőtleníthető anyagból van, és abba teszünk egy kisebb párnát, takarót, amit könnyen ki tudunk mosni.





Ha van otthon egy ügyes kezű mesterember, akkor megkérhetjük, hogy a régi virágosládából, vagy hordóból készítsen kedvencünknek alvóhelyet.




Szintén költséghatékony megoldás, ha egy régi bőröndbe teszünk egy megfelelő méretű párnát, és már kész is a kutyaágy.



Ha szeretnénk elrejteni a kutyus helyét, akkor készíttethetünk olyan kisbútorokat, amelyek nekünk is remek szolgálatot tesznek, így első látásra senki nem gondol arra, hogy az valójában a kutya helye.




Ha van lépcsőnk, nyugodtan építhetünk alá kutyaházat. Arra azért ügyeljünk, hogy a gazdi is beférjen az ajtón, amikor a takarításra kerül sor.


A kutyák edényeit beépíthetjük akár a konyhabútor lábazati részébe is, így egy mozdulattal elrejthetjük, ha vendégek érkeznek.  A bútorba épített tálak nagyon hasznosak, mert így nem tolja végig a lakáson evés közben, viszont ügyeljünk a rendszeres fertőtlenítésre!









Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése