2012. szeptember 7., péntek

Radiátor? Gondold újra…



A radiátorok ma már nem csupán funkcionális tárgyak. Nem kell szükséges rosszként tekintenünk rájuk, felkutatván a különböző lehetőségeket az elrejtésükre.  A mai modern, művészi design radiátorok a lakás igazi díszévé válhatnak.

 Legújabb kedvenceim a Con Fuoco Kft. által forgalmazott Művészi Üvegradiátorok. Ha kimondjuk a radiátor szót, az emberek 99%-a  a „bordás rondaság”-ra asszociál, így első látásra, talán egyeseknek nehézséget okoz felfedezni a képen látható radiátort.


Könnyedén a falra szerelhetőek vagy akár a térbe is állíthatóak, a meglévő fűtési rendszerre csatlakoztathatóak.

Tervezők által előre megálmodott képekből is választhatunk különböző méretekben, álcázhatjuk tükörnek, de ami a legjobb, hogy akár általunk készített családi fotókkal is elkészítik. Így tehetjük igazán személyessé, egyedivé az otthonunkat.

 
Az olasz Caleido cég természet ihlette kollekciójának tagja a képen látható Rain fantázianévre keresztelt fűtőtest.  A kollekció tagjai gyönyörű színekben pompáznak, így bárki megtalálhatja az ízlésének megfelelő darabot.
A cég kínálatában megtalálható a hagyományos, illetve a legmodernebb formavilágú törölközőszárító radiátor is. A legnagyszerűbb pedig, hogy a cég remekül ötvözi a designt és a praktikumot, mivel a színes áttört részekre aggathatjuk a szárításra váró holmikat.




A Jaga és Joris Laarman által tervezett radiátor egy igazi falon függő rokokó műalkotás. Így, akár a sokak által kedvelt neobarokk enteriőrben sem kell beérnünk a hagyományos bordás fűtőtesttel.
Ez az érdekes fűtőtest a legelső, amely egyesíti a képzőművészetet és a mesterségbeli tudást az ipari hatékonysággal, hiszen nem csak a formája innovatív, hanem az anyaga is, mivel speciális betonból készítik.
A Jaga-Heathwave radiátor könnyedén összeilleszthető fűtésmodulokból áll, bármilyen fűtési rendszerhez csatlakoztatható. Négyféle összeállításban és kétféle: szürke és matt fekete színben érhető el.



Azok se keseredjenek el, akik a bohókás, vidám dolgokat kedvelik. Ők is megtalálhatják szívüknek kedves formákat, mint például a Franca Lucarelli és Bruna Rapisarda által megálmodott gémkapocs alakú radiátorok, vagy az Antrax cég  Oreste & Emma-ja.




Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése