2013. március 25., hétfő

A Magyar Himnusz festője - Kordás József


Kordás József az expresszív nonfiguratív törekvés elkötelezettje. Mitológiai toposzok, bibliai témák, történelmi folyamatok tartoznak érdeklődési körébe.  Képei nem igazodnak semmilyen festői divatirányzathoz, nincs bennük ún. "posztmodern életérzés", mert egyediek és különlegesek.

Carmen - olaj, vászon; 159x269 cm

Képei erőteljes színeikkel, eredeti formavilágukkal azonnal hatnak ránk. Kibillent minket megszokott gondolkodásmódunkból és erős emóciókat vált ki belőlünk, a látvány "odaszegez" minket a mű elé.

Színvilág - olaj, vászon; 236x162 cm

Az utóbbi évek munkái közül kiemelkedik a honfoglalás jubileumára készített "Magyarország ezeregyszáz éve" című alkotás, mely másfél méternél magasabb és közel három méter széles.

Magyarország 1100 éve - olaj,vászon; 152x270 cm

Mivel foglalkoztatják a nemzeti történelem sorskérdései, így elhatározta, hogy megfesti Kölcsey Hymnusát, ezt a nemzeti imádságot, melynél nehezebb feladat aligha akadhat egy képzőművész számára. A festmény jelenleg a Képviselők irodaházában tekinthető meg.

Magyar Himnusz - olaj,vászon; 160x270 cm

Kordás József programot alkot, mikor egy-egy nagyigényű és nagyléptékű  mű alkotásához kezd. Legutóbbi ilyen jellegű vállalkozása az EU-Himnusz-Beethoven Örömóda. A festményen a színek érzelmi, asszociációs, gondolati és szándékra való hatása jelenik meg.

EU-Himnusz-Beethoven Örömóda - olaj,vászon; 195x340 cm

Kordás József festményei élőben is megtekinthetőek Jászszentlászlón. A kuriózumnak számító festményeket most 50 %-os műtermi áron lehet megvásárolni, hogy legyen hely az újabb alkotások számára.  Minden kép zsűrizett, és szakértői csoport állapította meg az árakat. A vásárlók készüljenek fel a fokozott média érdeklődésre is!

Kék Duna keringő - olaj, vászon; 160x290 cm

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése